Oliver Koch Hansen nomineret som Årets Sejler i jetski

Det er første gang, at det internationale forbund for motoriseret vandsport (UIM) nominerer en dansker som Årets Sejler. Her sætter Oliver Koch Hansen ord på nomineringen og den kommende sæson.

Selvom man nok ikke tænker meget over jetskisporten i kolde Danmark, så er vi meget godt med på internationale topresultater. Alligevel kom nomineringen som årets sejler som en overraskelse for knap 20-årige Oliver Koch Hansen, der sejler i den øverste GP1 Ski klasse ved VM.

– Jeg havde slet ikke forventet at blive nomineret i kategorien som årets sejler. UIM nominerer generelt de sejlere, der har vundet op til flere verdensmesterskaber, og sådan er meget af feltet også i år.

– Men jeg tænker, at nomineringen skyldes mine gode resultater fra VM, ligesom jeg meget overbevisende sejlede fra hele feltet i den sidste VM-afdeling i 2022, fortæller Oliver.

Går efter guld i 2023

VM-guldet glippede godt nok i 2022, men det har kun givet Oliver mere blod på tanden i år, ligesom 2022 var den første sæson på en ny maskine, som han nu er blevet meget mere tilpas på.

Forventningen om at hente en dansk VM-medalje er derfor også stor hos Oliver, som her løfter for, hvorfor han og ikke mindst hans to brødre ofte er med i toppen internationalt i hhv. jetski- og vandscootersporten.

– Jeg går selvfølgelig efter guldet i 2023, men en VM-medalje skal kunne lade sig gøre. Både jeg og mine brødre lægger så mange kræfter i vores sport, træner året rundt, medmindre der er is på vandet, og presser hinanden på mountainbiken eller i styrkecentret hver uge. Vi har så meget dedikation for at blive de bedste, og det er med til, at vi kan konkurrere på lige fod med andre store nationer i sporten, afslutter Oliver.

Stem på Oliver inden d. 24/2

Via linket på UIM’s facebookside kan du stemme på Oliver som årets sejler.

Du kan afgive din stemme til og med fredag d. 24. februar.