Pressemeddelelse: Dansk motocrosstalent vinder Mondial Du Quad

Mondial du Quad er et af de meste prestigefyldte løb at vinde, og har altid tiltrukket de bedste kørere fra det meste af verden som mødes og virkelig kører ”Race” om at være den bedste af de bedste, indenfor Motocross Quad sport. Dette løb er især specielt med to 400 m langsider, som ikke ofte ses på crossbaner. 

Det unge danske MotoCross talent Mikkel Kurdahl #107 fra Nyrup i Nordjylland, deltog igen i år. Deltagelsen skete på samme Hollandsk Team, hvor han sidste år vandt i 85 CC ”Minimee klassen”. Mikkel fik igen i år chancen for at deltage, men forventningerne var knap så store, da Mikkel Kurdahl er rykket op i en større klasse, nemlig ”250 CC 4 takt” klassen. Her har maskinerne væsentlig flere HK og er væsentlig større, ca. 50/60 kg tungere og noget hurtigere.

Under tidskvalifikation formåede det unge danske talent mod forventning at kvalificere sig med 2 bedste tid, bare 0,057 sek. op til nr. 1. Den tredobbelte Engelsk og Irske Champion, Ross Dillon.

Udover Den Engelske og Irske Champion, var feltet også repræsenteret af den hollandske Champion, den tjekkiske Champion (Sidste års vinder af løbet fra Holland), den belgiske Champion og selvfølgelig vores egen ny oprykkede Mikkel Kurdahl fra Nyrup. Så der var for alvor lagt op til et ”Race” mellem de bedste af de bedste, til og med 16 år.

I år var der ingen Corona Restriktioner, så alle var mødt op fra det meste af verden, for at deltage. Forventninger til Mikkel Kurdahl, var en placering omkring top-6 ud af de 25/30 kørere hvis det gik ok. På trods af den gode kvalifikation, var det et svært felt, da de fleste kunne meget mere end de viste i kvalifikationen. Da kørerne ruller ind til det første heat, var stemningen lidt anspændt, for der var store forventninger til et rigtig godt og tæt ”Race”

Første heat vinder Mikkel Kurdahl ret overlegent, da hans specialbyggede maskine, en Yamaha 450R med 250cc Gas-Gas motor i, bygget ved Joe Maessen i Holland og ikke mindst hans køretekniske evner, virkelig spillede godt sammen. Dette gentog sig andet heat, dog med et Hol-shot denne gang (først gennem førstesving), efter han havde fået nerverne på plads.

I tredje heat Kunne Mikkel Kurdahl nøjes med en tredje plads for at vinde samlet. Men når de er så tæt i toppen, skal man også passe på ikke at åbne for meget op.  Dette skete, så det blev pludselig et Tæt løb. Tredje heat blev efter manges mening, ”bl.a det engelske Newsletter”, et heat der går over i PDV Historien, som et af de ”fedeste ” løb rent underholdningsmæssigt man længe har set.

De mange tusinde tilskuere gik helt amok hver gang M. Kurdahl og R. Dillon kom forbi dem, for de skiftede plads hele tiden. Men det blev desværre det Irske stortalent Ross Dillon der ende med at trække det længste strå i det heat. Dog endte vores egen danske Mikkel Kurdahl #107 med at vinde det samlede MONDIAL DU QUAD (World OF Quad) Op til 16 år i Frankrig point Du Voux 2022.