Til Speedway
Til forside

Se startfeltet til Danmarks EM- & VM-kvalifikation i speedway 2024

Foto: Sportxpress

Startfeltet til det danske kvalifikationsløb er nu offentligt. Nedenfor kan du se listen over de håbefulde danske kørere, der kan nå videre til årets internationale kvalifikationsrunder for VM og EM i speedway.

Som en af de få store speedwaynationer afholder Danmark hvert år sit eget kvalifikationsløb for at afgøre, hvilke kørere, der kan stille op i de internationale kvalifikationsrunder for VM og EM.

Vojens Speedway Center er vært igen i år for den store løbsbegivenhed, der altid tiltrækker masser tilskuere og byder på dansk speedway i verdensklasse.

Billetter kan købes her

De 16 kørere til start har kun fire pladser at køre om direkte. Hertil kan landstræner Nicki Pedersen uddele wildcards til både EM- og VM-kvalifikationsrunderne, hvis ikke femtepladsen på dagen skal være afgørende for at gå videre.

Kørerne, der går videre fra Vojens, kan dermed stille op for Danmark i dette års internationale kvalifikationsrunder for hhv. EM og VM. Disse kvalifikationsrunder er slutteligt adgangsgivende for de to afgørende kvalifikationsløb, SEC Challenge og SGP Challenge.

Du kan se datoerne for EM-kvalifikationsrunderne her og datoerne for VM-kvalifikationsrunderne her, som de fem danske kørere kan kvalificere sig til i Vojens.

Derefter køres SEC Challenge d. 12. maj i Letland, som giver adgang til det individuelle speedway EM 2024, og SGP Challenge køres d. 4. oktober i Tjekkiet, som giver adgang til det individuelle VM 2025.

De 16 kørere samt to reservekørere er udtaget ud fra kørersnit. Dertil stiller Leon Madsen og Mikkel Michelsen ikke til start, da begge allerede stiller op i årets individuelle EM og VM.

Startfelt for dansk EM- & VM-kvalifikation 2024

.

 1. Frederik Jakobsen
 2. Jesper Knudsen
 3. Niels-Kristian Iversen
 4. Patrick Hansen
 5. Mads Hansen
 6. Anders Thomsen
 7. Rasmus Jensen
 8. Matias Nielsen
 9. Peter Kildemand
 10. Jonas Seifert-Salk
 11. Kevin Juhl Pedersen
 12. Benjamin Basso
 13. Nicolai Klindt
 14. Tim Soerensen
 15. Michael Jensen
 16. Andreas Lyager
 17. Kenneth Hansen – Reserve
 18. Bastian Pedersen – Reserve