Solid dansk indsats i MX2 og WMX

Foto: Kawasaki

Ved VM i MX2 finder vi to danskere ved løbet i Mantova. Her hentede Glen Meier årets første VM-point med en samlet 20. plads ved løbet, mens Mikkel Haarup igen bed fra sig i den øverste del af feltet.

Mikkel havde trods styrt en fornem kvalifikation om lørdagen, der blev fulgt op med en overbevisende start i første heat om søndagen. Her kæmpede danskeren bravt i feltets top-10 og kunne slutte som nummer otte.

Andet heat kom Mikkel også godt fra start, i hvad der skulle blive et dramatisk heat for danskeren. Trods en perfekt timet start fra gaten, hvor danskeren lagde sig med i front, så ramte han kort tid efter en blød del af banen, som hans forhjul gravede sig ned i.

Heldigvis kunne han holde kontrollen over maskinen og undgå et styrt, samt fastholde en god placering. Mikkel var kortvarigt med i kampen om femtepladsen, men endte slutteligt på en syvendeplads både i heatet og samlet på dagen.

– Overordnet var det en god weekend, men der er et par ting, som jeg skal arbejde på. Jeg øgede min fart gennem weekenden, men skal også forbedre mine sprint-omgange i træningen for at få en bedre placering ved gaten. Jeg vil være med i top-5 og er meget tæt på. Jeg ved, jeg har mere at give af, fortæller Mikkel Haarup.

WMX skudt i gang

Kvindernes VM-serie WMX havde sin første afdeling i Mantova, hvor tre danskere kørere var med.

Sara Andersen lagde en solid indsats trods hendes skadede knæ, som var nok til at sikre hende en samlet syvendeplads på dagen.

Malou Jakobsen viste også sine evner som en af Danmarks bedste kvinder i motocross. Selvom hun ikke var tilfreds med resultatet på dagen på grund af dårlige starter, var det stadig nok til at sikre hende den samlede niendeplads.

Laura Raunkjær havde desværre ikke heldet med sig ved afdelingen, og med få point indtil videre ligger hun nummer 21 i den samlede stilling.