Speedway-landsholdene gør klar til sæsonen

De danske landshold i speedway har afholdt de første træningssamlinger i marts med landstrænerne fra Danmarks Motor Union. Samlingerne kunne ikke finde sted i udlandet grundet corona, men heldigvis stod Vojens Speedway Center klar til at hjælpe landsholdskørerne med deres forberedelser.

Speedwaysæsonen nærmer sig, og inden længe kan vi se de danske stjernekørere kæmpe med i EM og VM.

A-landsholdet og U23-landholdet skulle have haft sin seneste træningssamling på banen i Zarnovica, hvor dette års GP Challenge også køres. Ligeledes skulle de danske U19- og U21-kørere have trænet i Frankrig.

Træningssituationen i udlandet er dog fortsat udfordret af corona. Heldigvis har vejret i marts budt på udmærket træningsforhold i Danmark, hvorfor landshold og trænerteam fik mulighed for at gøre klar til sæsonen hos Vojens Speedway Center.

– Det har været nogle rigtig gode træningsdage for kørerne på en helt perfekt bane, selvom årstiden stadig har været lidt til den kolde og våde side. Så en kæmpe tak til Vojens Speedway Center for at lade os bruge deres bane og stå klar med kort varsel, selv når vejret drillede, fortæller landstræner Hans Nielsen og fortsætter:

– Træningsdagene er blevet brugt på at få udstyret i orden og på at træne kørerform og starter. Der blev også kørt med startsnor og her var der gode muligheder for at føle formen. Så de første træningssamlinger viser allerede, at 2021 bliver en spændende sæson med et højt dansk niveau, og nu skal vi bare fortsætte de gode takter op til, at sæsonen skydes i gang, afslutter Hans Nielsen.

I weekenden trænede U19- og U21-landsholdskørerne med undtagelse af Rasmus Pedersen og Silas Hoegh, der henholdsvis har pådraget sig et brækket lårben og en brækket tommelfinger. Træningen blev gennemført af landstrænerteamet , Hans Nielsen og Henrik Møller. Det gav også plads til træning for de yngre talenter i 250cc-klassen. Lørdag havde Erik Gundersen 85cc Landsholdet i Fjelsted.

Se også DMU Speedways facebookside

Se speedwaylandsholdene her