Thomas Kjer Olsen hentede endnu en podieplads ved VM Motocross i Letland

Danske Thomas Kjer Olsen var denne weekend i aktion i Letland, hvor 9. afdeling af VM Motocross blev afviklet i Kegums.

Det kræver noget udover det sædvanlige at gøre sig gældende i en VM-serie, der strækker sig over 18 afdelinger – men danske Thomas Kjer Olsen fra Sønderborg Motor Club har det, der skal til. Thomas høster nemlig den ene podieplads efter den anden i MX2-klassen, og det gjorde han også denne weekend i Kegums, Letland.

I første heat kom Thomas Kjer Olsen godt fra start som nr. 2 lige efter spanske Jorge Prado, og foran britiske Ben Watson. Hurtigt fik belgiske Jago Geerts dog kørt sig op som nr. 3, og han lå og jagtede danskeren, indtil det til sidst lykkedes ham at overtage Thomas’ 2. plads. Prado kunne ikke hentes – han passerede målstregen først, med Geerts og Thomas Kjer Olsen som henholdsvis nr. 2 og 3.

Andet heat startede også godt for Thomas Kjer Olsen, som igen kom afsted som nr. 2 bag Prado og foran franske Tom Vialle. Igen kom Geerts dog op og gav Thomas problemer – danskeren kæmpede hårdt og holdt 2. pladsen indtil 2 omgange før heatets afslutning, hvor han blev overhalet af belgieren. Top 3 i andet heat blev dermed en gentagelse af første heat, med Prado som nr. 1, Geerts som nr. 2 og Thomas Kjer Olsen som nr. 3.

Prado, Geerts og Thomas Kjer Olsen blev således også samlet nr. 1, 2 og 3 på dagen. Det betyder for den samlede stilling, at Prado udbygger sin føring – han har nu 397 point og er dermed 30 point foran Thomas Kjer Olsen, som dog samtidig cementerede sin 2. plads i den samlede stilling, hvor han har 367 point mod 3. pladsens Jago Geerts, der har 301 point.

Thomas Kjer Olsen sagde om dagens strabadser:

“Jeg har endelig fået styr på mine starter, og jeg lærer meget af at være med fremme. Farten er høj lige fra start af, og det er ærgerligt, at jeg ikke kunne forblive med helt fremme, men jeg gav den alt, hvad jeg havde i mig, og jeg vil gerne takke alle dem, som står bag mig.”

Næste afdeling af VM i Motocross køres d. 23. juni i Teutschenthal i Tyskland.

I forbindelse med VM blev der også kørt EMX250 i Letland. Her sluttede danske Bastian Bøgh Damm på en 8. plads på dagen.

Se flere billeder og resultater på MXGP’s hjemmeside.