Thomas Kjer Olsen kæmpede om VM-pointene

Foto: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Den 13. afdeling af VM i motocross blev kørt søndag på Lommel-banen i Belgien. Den garvede Thomas Kjer Olsen måtte kæmpe hårdt for VM-pointene og leverede en stabil indsats, der sikrede ham en fortsat placering som nummer fem i den samlede VM-stilling i MX2-klassen.

Det var hårdtjente VM-point, som Thomas Kjer Olsen hentede ved weekendens VM-afdeling i Belgien. Danskeren forsøgte at køre klogt, men havde udfordringer med den svære bane, der i sidste ende satte en stopper for hans potentielle femte podieplads i træk.

I første heat kørte Thomas med i toppen af feltet og lå længe som nummer fire, indtil han blev overhalet med kun tre omgange tilbage for at ende på en femteplads. Danskeren virkede mere tilpas i andet i heat, hvor han længe lå nummer tre i feltet. Her blev han atter overhalet i midten af heatet og holdt sin fjerdeplacering indtil målstregen. Thomas blev dermed nummer fem til afdelingen.

– Banen var hård i dag. Jeg træner ofte på den, men den er noget helt andet til en VM-afdeling. Det er selvfølgelig ens for alle og jeg synes faktisk, at jeg klarede mig rigtig godt, da man skulle køre meget præcist og tænke over sine linjer. Jeg går herfra med en god følelse inden de næste to runder, og jeg tror på bedre resultater. Banen vil uden tvivl stadig være svær og super-hård. Jeg har dog en god fornemmelse, da mit andet heat var godt. Jeg kunne også lege lidt med cyklen og havde det sjovt på banens bakker, udtalte Thomas efter afdelingen.

Næste afdeling køres d. 21 oktober og kan ses på Eurosport og Dplay.

Læs mere om løbet, stillinger og find billeder hos MXGP