TKO tilbage på maskinen

Foto: Thomas Kjer Olsen

Mange holdt vejret sidste år, da Thomas Kjer Olsen led et voldsomt styrt under kvalifikationsløbet i MXGP i Letland. Han er nu tilbage på crosseren, men stadig mærket af ulykken.

Thomas Kjer Olsen var igennem en lang, sej kamp med både koma og genoptræning efter sit styrt, hvor han heldigvis i september sidste år kunne lægge nakkestøtten på hylden.

Men styrtet har påvirket den danske topkører, der senest har trænet på crosseren i Spanien:

– Det har ikke været helt nemt at komme tilbage på crosseren. Jeg har haft utroligt svært ved at føle mig tilpas, og det er faktisk først nu her efter et par ugers kørsel, at jeg kan begynde at nyde det igen, fortæller Thomas Kjer Olsen, der samtidig giver udtryk for, at han ikke er afklaret, om eller hvornår han igen vil stille op i VM.

En dag ad gangen

Trods det hårde styrt og den lange rehabilitering, så er Thomas Kjer Olsen ikke færdig med at køre motocross. Men episoden har betydet, at han vil give sig tid til at finde ud af, hvad 2023 skal byde på:

– Planen for nu er at hygge mig med cross. Jeg har ikke nogen store planer for løb og tager en dag ad gangen. Hvis det på et tidspunkt går rigtigt godt, kan jeg måske køre et løb. Hvis ikke, så bliver det cross på hyggeplan. Lige nu ser jeg an, hvor langt jeg kan komme tilbage i sporten, for det føler jeg lidt, at jeg skylder mig selv at afprøve i det mindste, afslutter Thomas Kjer Olsen.