Ung dansker gør comeback i Northern Talent Cup

Af Steen Pedersen

2021 Mini GP2 danmarksmester, 14 årige Julius Frellsen, har til sæson 2023 store men realistiske planer om en samlet top 5 placering i Northern Talent Cup serien.

En ganske højt profileret serie, som har den meget professionelle Dorna organisation bag sig. I RR-kredse ved mange nok, at Dorna i adskillige år har været promotor for MotoGP, som ikke står meget tilbage for Formel 1 i form af professionalisme, men ikke mindst i seværdig underholdning og hård konkurrence kørerne imellem.

Med andre ord ikke et dårligt sted at sætte sit aftryk, hvis man har ambitioner i retning af en fremtidig RR-karriere. Julius deltog også i klassen sidste år, men et ret alvorligt knoglebrud satte ham tilbage.

En 10. plads i sidste løb på Red Bull Ring fik dog ham selv og familien samt ikke mindst Dorna overbevist om, at han i år ville kunne klare sig godt og gøre comeback i klassen. Der benyttes igen 250 cc 4-takts KTM racere. Dvs. sige mindre avancerede 1-cylindrede Moto3 racere.

Julius, der går i 8. klasse i Hellested, er en beskeden ung mand, der altid er glad, høflig og smilende, når man møder ham. Hans evner på en motorcykel er dog ret ubeskedne. Udover hans hårde fysiske træning hen over vinteren, prøver Julius ved en hver mulig lejlighed sine evner af på en MX racer, samt også en supermotard.

Et kig i garagen afslørede en Huskvarna 450 topgejlet EX Simon Vilhelmsen racer. Så ved kendere godt, at en sådan skal beherskes med bøffer i armene, men ikke mindst også med omtanke og teknik. Godt at Julius pt er en toptrænet ca. 48 kg stærk ung mand….! Whaaat, så kan man da ikke klare sådan et motardbæst?? Tjah Dani Pedrosa (EX MotoGP kører) vejede omkring 50 kg, da han første gang skulle tumle 260-70 hk på sin fabriks 999 cc Honda RC211, hvilket han klarede på absolut topniveau.

Julius’ sæsonstart bliver testdagene på tyske Oschersleben den 29-30. marts. Her vil Julius med nr. 42 få prøvet sine og teamets materiel og evner af, så de er klar til race-sæsonen, der vil byde på deltagelse ved både MotoGP og Superbike-stævner, samt ved de tyske IDM løb (tysk RR mesterskab).

Skulle du, kære læser, få ideen om en tur til et af ovennævnte stævner, så bliver du ikke skuffet. Ikke mindst IDM-løbene er meget tilgængelige, med rimelige entreudgifter og mere mulighed for nærvær med teams og kørere. Går du ligefrem og leder efter emner til et sponsorat for dig eller din virksomhed, har Julius plads på racernes kåber til dit logo.