Vojens hædret for VM redning

Foto: Discoverys nye arrangør trofæ er landet i Ole Olsen Lounge.
Fra venstre Helge Frimodt Pedersen, Jens Forum, Christina Thomas Lassen med trofæet, Ib Søby, Michael Christensen og Jacob Olsen. (DMU)

Sommerens store speedwaydrama var flytningen af Speedway of Nations fra Esbjerg til Vojens.

Amerikanske Discovery Sports Events har nu kåret Vojens Speedway Center som årets internationale arrangør i 2022, efter at have gennemført FIM Speedway of Nations – med kun 19 dages varsel.

Hermed er Vojens den første vinder af den globale promotor Discovery Sports Events nye årlige pris, som vil blive givet til en FIM Speedway-arrangør, og som i fremtiden kan gives for alt fra ekspertise og professionalisme til dem som leverer imponerende forbedringer og innovation ved deres arrangement.

Ud over at være vært for FIM Speedway Grand Prix of Denmark den 10. september, som tiltrak en skare på 12.500 fans, trådte Vojens til i ellevte time for at afvikle fire VM løb på fire dage fra den 27.-30. juli, hvor Australien slog 14 andre lande, og vandt deres første hold-guld siden 2002.

Det var også første gang, at FIM Speedway of Nations blev kørt på ét og samme sted over fire dage, som en del af Discovery Sports Events’ vision om at skabe en international speedwayfestival.

Da Esbjerg Motorsport trak sig som FIM Speedway of Nations-vært i begyndelsen af ​​juli, insisterede Vojens-direktør Jacob Olsen på at den prestigefyldte begivenhed ikke gik tabt for Danmark.

– Det ligger i mit blod. Jeg ønsker, at dansk speedway skal vokse og være på landkortet med store begivenheder. Jeg vil også rigtig gerne have, at de danske kørere gør det godt, med tanke på hele den succeshistorie vi har i dansk speedway.

– Det ville have været et stort nederlag, hvis Speedway of Nations var blevet taget væk fra Danmark og givet til en anden nation.

– Det var vanvittigt da Francois Ribeiro – chefen for Discovery Sports Events – ringede til mig 19 dage før Speedway of Nations, for det var selvfølgelig meget trist, at Esbjerg ikke kunne gennemføre arrangementet, siger Jacob Olsen.

– Set i bakspejlet, er det svært at forstå, hvordan vi klarede arrangementet. Vi fik respekt fra FIM og Discovery for det arbejde og den indsats vi lagde i det. Jeg er taknemmelig for de mange frivillige og hele staben bag mig, og vil også give en særlig tak til manager Helge Frimodt Pedersen, som trak en utrolig arbejdsbyrdes

– Selvfølgelig var 2022 en helt speciel sæson for Vojens. Det danske VM Grand Prix i september var helt perfekt – nok den bedste begivenhed vi har haft – indtil videre – med alt hvad Discovery bringer som f.eks. Fanzone og hele tv opsætningen. Oven i alt dette, vandt vi DM med vores ligahold Sønderjylland Elite Speedway. Det var en speciel historie for os, for det var første gang Vojens har vundet mesterskabet i den danske liga.

– Det giver os selvtillid, og vi har haft en stigning i tilskuerne med omkring 30 procent, så ja, 2022 var et rigtig stort år for os, siger Jacob Olsen.

Francois Ribeiro, leder af Discovery Sports Events, lykønsker Vojens-staben med at udtale:

– At arrangere en stor begivenhed, med ét år til at planlægge, er ikke nogen let opgave. Men at levere FIM Speedway of Nations – fire dage med fire løb på kun 19 dage er forbløffende. Men med den store erfaring med at arrangerer store begivenheder, og stabens utrolige professionalisme, havde vi fuld tillid til, at Vojens kunne levere FIM Speedway of Nations, og vi blev alle belønnet med episk motorsport siger Francois Ribeiro.

– På vegne af Discovery Sports Events siger jeg et stort tillykke til Vojens Speedway Center, men også en stor tak til alle vores andre nationale arrangører, som arbejder hårdt for at gøre FIM speedway-arrangementer mulige, siger Ribeiro.

Vojens er i 2023 klar til at afvikle to verdensklasse begivenheder i september, hvor den næstsidste runde af FIM Speedway Grand Prix-serien finder sted den 16. september. Der er også VM løb fredag ​​den 15. september, hvor årets FIM Speedway U21 verdensmester kåres under navnet FIM SGP2 of Denmark.

– Vi har stærke danske kørere i Grand Prix serien med VM sølvvinder Leon Madsen, Anders Thomsen og Mikkel Michelsen, men også hos de unge i U21 regi, har vi store talenter som kan blande sig i VM afgørelsen, dagen før vores store Grand Prix, siger Jacob Olsen.

Sæsonen starter allerede med den nervepirrende danske VM og EM kvalifikation, onsdag den 5. april, og SpeedwayLigaen blæses i gang onsdag den 19. april, hvor SES – Sønderjylland Elite Speedway får besøg af ærkerivalerne fra Holsted Tigers.

Foto:

Discoverys nye arrangør trofæ er landet i Ole Olsen Lounge.

Fra venstre Helge Frimodt Pedersen, Jens Forum, Christina Thomas Lassen med trofæet, Ib Søby, Michael Christensen og Jacob Olsen. (DMU)