Mød endurolandsholdet

DMU står klar med et landshold, hvor både de personlige og sportslige ambitioner for dansk enduro er store.

Læs om de tre landsholdkørere, der sætter ord på deres baggrund og målsætning med endurosporten.

Se også: Enduro opruster med landstræner 

Navn: Oliver Schmidt
Alder: 21
Elite

Jeg startede som 8-årig på min første rigtige crosser, men jeg var allerede i gang nogle år før, hvor jeg prøvede en firehjulet-crosser hos nogle af mine forældres venner. Dengang synes jeg, at det var supersjovt, og min far købte bagefter en ATV til mig.

På et tidspunkt prøvede jeg kræfter med noget terræncross og det blev så til, at jeg som 14-årig var med til min første DM-serie i enduro.

Jeg synes, enduro kan noget andet en motocross og giver lidt mere frihed. Du er ikke afhængig af en god start og behøver ikke bruge de samme kræfter i de første omgange ligesom i cross, da strækningen er længere og har et mere vekslende terræn.

Mit mål er lige nu at blive danmarksmester og gøre det godt i det tyske mesterskab – og forhåbentligt her lande inden for top-10. Og så er målet på sigt at være med til Six Days.”

Navn: Magnus Beck
Alder: 21
Elite

Motorsporten har altid været i min familie. Min far er gammel trialkører og endnu ældre crosskører, så jeg fulgte sådan set bare trop. Der har under hele min opvækst været motorcykler omkring mig, så det er en ret naturlig følelse for mig at sidde bag styret på en.

Mit første minde med motorsporten er faktisk, fra før jeg knap havde lært at gå og blev sat op på en lille gul Suzuki 50ccm firhjulet med min farfar løbende bagved med dødmandsknappen.

Jeg dyrker motorsport, fordi det giver mig en følelse af frihed, spænding og frygt, man ikke finder andre steder. Jeg har prøvet en masse forskellige sportsgrene og er i dag ikke i tvivl om, at det er enduro, jeg vil føre videre, da jeg gang på gang får diversitet i træningen, adrenalin i blodet og udfordringer på cyklen.

Mit mål som landsholdskører er at få redskaberne såvel som erfaringerne for at blive konkurrencedygtig nok til at deltage i verdensmesterskaberne.

En målsætning og lidt et ønske for mig er at ville være med til at starte en udbredelse af dansk enduro i udlandet, så dem med kærlighed til sporten herhjemme kan sidde med samme følelse af spænding, når vi deltager i store konkurrencer i udlandet, som når håndboldherrerne går på banen til en VM-finale.

Navn: Nicolaj Thybring
Alder: 14 år
Talent

”Jeg startede til motocross på den lokale crossbane på en Yamaha PW50, da jeg var 5 år. Vi bor lige ved siden af den lokale motocrossbane og kunne høre hver eneste træning. Derfor skulle jeg da også prøve, og med mine forældres hjælp kørt jeg min første omgang på microbanen. Efter 6 gode år og en del fart begyndte jeg at køre enduro på min Yamaha 85cc cross maskine.

Det var gennem en ven i motocrossverdenen, at jeg opdagede enduro. Han skulle køre enduroløb i Jægerspris og overnattede derfor hos os. Vi tog med og så var jeg solgt. Det så rigtig sjovt ud og teknisk svært med hop og vilde forhindringer. Herefter har jeg kørt enduro med mit første løb i 2018 i Jægerspris i juniorklassen.

Efter ni år er jeg stadig i sporten, fordi jeg elsker at kunne sætte mig ind i tingene og perfektionere min kørestil lige såvel som at forbedre min fysik som hjælp til de lange enduro-løb. Igennem en træner har jeg også opdaget trial, hvor det især handler om kontrol, balance og kraft. Jeg kører nu både trial og enduro og er på landsholdet i enduro og boble på triallandsholdet

Målet er helt klart at gøre mig bemærket på den internationale scene, og allerede nu har jeg tilmeldt mig til Sea to Sky i Tyrkiet, Panorama i Rumænien, og har tænkt mig at køre alle danske løb, samt så mange tyske løb, jeg kan komme til. 

Og så håber jeg at være med til at gøre enduro til en stor og attraktiv sport, så flere unge får lyst til at køre med.”